Politika zasebnosti - Memove On

Politika zasebnosti

 

CILJI TE POLITIKE ZASEBNOSTI

V podjetju Studio Moderna d.o.o. Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija, matična številka: 5566975004 (v nadaljevanju podjetje Studio Moderna) cenimo vaše zaupanje, ki ste nam ga izkazali s tem, da ste nam zaupali svoje osebne podatke. Obljubljamo, da bomo vaše osebne podatke obravnavali v skladu s to politiko, veljavno zakonodajo in v skladu z vašimi željami. Studio Moderna je upravljalec vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete skladno s to politiko zasebnosti.

Osebne podatke pridobivamo izključno od vas samih, naj bo to tekom oddaje naročil ali nakupa, pri prijavi na e-novice ali v primeru drugih komunikacij z vami in se nanaša na vse obdelave osebnih podatkov, ki so opisane spodaj.

Ta politika zasebnosti se nanaša tudi na pridobivanje osebnih podatkov kupcev in potencialnih kupcev v klicnem centru in maloprodajnih trgovinah.

Ta politika zasebnosti vam želi dati jasen pregled nad tem, kako obdelujemo osebne podatke, ki jih posredujete, našo zavezanost k varovanju teh podatkov in vašimi pravicami in možnostmi, ki jih imate za nadzor naših osebnih podatkov in zaščite vaše zasebnosti.

POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV (DPO)

Studio Moderna je imenovala Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu  dpo-si@studio-moderna.com  

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje glede obdelave vaših osebnih podatkov, ji lahko posredujete vprašanje na zgornji elektronski naslov ali prek navadne pošte, na naslov:

Studio Moderna d.o.o.

Za: Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Litostrojska 52

1000 Ljubljana

KAJ SO OSEBNI PODATKI IN OSTALI IZRAZI?

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in vas identificirajo osebno, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam na voljo. Podjetje Studio Moderna bo zbralo različne osebne podatke o vas, ki nam jih posredujete, vključno z zgodovino nakupov. Podjetje Studio Moderna ne bo zbiralo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov (razen če ni določeno drugače).

»E-novice« so elektronske novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah in vse ostale novice, ki jih podjetje Studio Moderna želi deliti z vami.

»Pogodbeni obdelovalci« so partnerji, s katerim ima podjetje Studio Moderna pisni sporazum in lahko osebne podatke obdeluje samo v imenu podjetja Studio Moderna in jih ne delijo s tretjimi osebami in podjetji.

»Spletna stran« se nanaša na spletno stran Memove (link).

Politika zasebnosti za osebne podatke zbrane prek preostalih spletnih strani Upravljalca (TopShop, Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo itd.) je objavljena na preostalih spletnih straneh in velja za preostale nakupe prek teh spletnih strani.

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV, VRSTE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNA PODLAGA

NAROČILA & DOSTAVA IZDELKOV

NAMEN & PRAVNA PODLAGA

V kolikor se odločite za nakup izdelka (E-Foldable bike / zložljivo kolo) potrebujemo za izvedbo naročila, plačilo in izvedbo naročila (v kolikor bo prišlo do potrditve).

Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa) na spletni strani.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Studio Moderna 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljno obdelavo osebnih podatkov.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • Ime,
 • Priimek,
 • Naslov, Poštna številka, Mesto;
 • Kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta) za namen obveščanja o morebitnih spremembah naročila (rok dostave, obvestilo o dostavi itd.).
 

VRAČILA IZDELKOV, REKLAMACIJE

NAMEN & PRAVNA PODLAGA

Veljavna zakonodaja kupcem zagotavlja, da lahko koristijo določene pravice v povezavi z uveljavljanjem stvarnih napak, garancijskih zahtevkov, vračila izdelkov brez razloga itd. ter možnosti, da lahko opravijo zamenjavo izdelka za drugega ali koristijo druge možnosti vračil (tudi vračilo kupnine).

Podatke zbrane za ta namen obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili pri podjetju Studio Moderna, saj vam drugače ne moremo posredovati novega izdelka (zamenjave) ali vrniti kupnine.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov, hrani podjetje Studio Moderna 10 let po obdobju na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljno obdelavo osebnih podatkov.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Za ta namen obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • Ime,
 • Priimek,
 • Naslov, Poštna številka, Mesto;
 • Kontaktni podatki (telefonska številka in elektronska pošta);
 • Zgodovina nakupov in računi izdani s strani Studio Moderna.

IZVRŠBE, SODNI POSTOPKI, INŠPEKCIJSKI PREGLEDI

NAMEN & PRAVNA PODLAGA

Za namen vodenja izvršb glede neplačanih, a prevzetih izdelkov, sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, obdeluje Studio Moderna določene osebne podatke, ki so pridobljeni skladno z zgoraj določenimi nameni.

V primeru izvršbe je pravna podlaga pogodba (nakup) med Studio Moderno ter zakonska pravica do izvršbe. V primeru sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov, pa je Studio Moderna odgovorna obdelovati osebne podatke skladno z zakonodajo.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Studio Moderna hrani osebne podatke za ta namen do preteka zakonsko določenega roka.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV

Obdelujejo se le tisti osebni podatki, ki jih je Studio Moderna zbrala za zgornje namene in ki so potrebni za izpolnitev namena.

NAGRADNE IGRE

Studio Moderna obdelujejo osebne podatke za namen izvajanja nagradnih iger. Ker se le- te med seboj razlikujejo, so podatki o namenu, hrambi in ostalih podrobnostih glede obdelave osebnih podatkov, vključeni med pogoje sodelovanja nagradne igre.

V delih, kjer ni določeno drugače v pravilih nagradnih iger, ki jih organizira Studio Moderna, se ta politika zasebnosti nanaša tudi na obdelavo osebnih podatkov v nagradnih igrah.

POSREDOVANJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV TRETJIM

Studio Moderna vaših podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primeru:

 • Poslovnega sodelovanja (pogodbena obdelava);
 • Policijo, inšpekcijskimi, sodnimi organi in drugimi institucijami, ki imajo pravno podlago za zahtevanje podatkov.

POGODBENA OBDELAVA

Pogodbeni obdelovalci so poslovni partnerji podjetja Studio Moderna, ki obdelujejo osebne podatke izključno skladno z našimi navodili (določenimi v pogodbi o obdelavi osebnih podatkov) in skladno z nameni, določenimi v tej politiki zasebnosti.

Studio Moderna sodeluje z naslednjimi skupinami pogodbenih obdelovalcev:

 • IT Podjetja: sodelovanje pri razvoju, svetovanju in implementaciji IT sistemov;
 • Podjetja, ki zagotavljajo Studio Moderni skladiščenje in dostavo izdelkov končnim kupcem;
 • Ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
 • Ponudniki tiskanja katalogov in osebnih podatkov na katalog;
 • Ponudniki pošiljanja SMS sporočil;
 • Partnerji za spletno oglaševanje;
 • Odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;
 • Ponudniki storitev v oblaku;
 • Ponudniki raziskav in analitičnih storitev;
 • Podjetje, ki izvaja storitve klicnega centra Studio Moderna;
 • Povezana podjetja Studio Moderna.

Studio Moderna, kot upravljalec, in pogodbeni obdelovalci, vaših osebnih podatkov ne bodo izvažali v tretje države (članice EU, Islandija, Liechtenstein in Norveška so izvzeti), razen v kolikor:

 • Država zagotavlja ustrezno raven varstva osebnih podatkov;
 • So sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi (tipske pogodbe Evropske komisije);

PIŠKOTKI

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega strani shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletne strani. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko Studio Moderna do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Več o piškotkih si lahko preberete v Politiki o piškotkih.

MLADOLETNE OSEBE

Studio Moderna namerno ne obdeluje osebnih podatkov mladoletnih oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne. Takšna omejitev ne vpliva na učinkovanje sklenitve pogodbe mladoletnih oseb, skladno z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Studio Moderna nenehno skrbi za varnost vaših osebnih podatkov, skladno z ocenami tveganj, ki bi jih nepooblaščen dostopm izguba, uničenje, ponarejanje, manipuliranje ali razkritje lahko povzročilo.

PRAVICE POSAMEZNIKOV GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vsak posameznik ima pravice glede obdelave osebnih podatkov, določene z veljavno zakonodajo. V kolikor želite uresničiti katero izmed spodaj naštetih pravic, nam to sporočite preko elektronske pošte reklamacije@studio-moderna.com pošljite pošto na naslov podjetja: Studio Moderna d.o.o., Za: CCD, Litostrojska 52, 1000 Ljubljana ali prek telefonske številke 08 200 91 91.

Za potrebe identifikacije pri uveljavljanju vaših pravic, si upravljalec pridržuje pravico, da od vas zahteva dodatne podatke, hkrati pa lahko zavrnemo ukrepanje v primeru, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Skladno z veljavno zakonodajo, vam bomo odgovorili čimprej, najkasneje pa v enem mesecu od prejete zahteve.

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Kadarkoli lahko pri nas preverite ali obdelujemo kakšne osebne podatke o vas in tudi pridobite informacijo o tem, katere podatke o vas obdelujemo ter za kakšen namen.

POPRAVEK OSEBNIH PODATKOV

V kolikor o vas obdelujemo napačne osebne podatke, lahko kadarkoli zahtevate, da se podatki popravijo. Enako velja tudi z dopolnitvijo nepopolnih podatkov.

IZBRIS OSEBNIH PODATKOV (PRAVICA DO POZABE)

Vsak posameznik ima pravico zahtevati izbris osebnih podatkov. V primerih, določenih z GDPR, ima Studio Moderna pravico, da podatkov ne izbriše (npr. v kolikor obstaja zakonska obveznost upravljalca- hramba računov).

OMEJITEV UPORABE OSEBNIH PODATKOV

V kolikor obstaja eden izmed naslednjih razlog, imate vedno pravico zahtevati, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov:

 • Točnost podatkov (omejitev se nanaša na obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost podatkov);
 • Nezakonitost obdelave (v kolikor posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov);
 • Vaših podatkov ne potrebujemo več, vi pa nasprotujete izbrisu le-teh zaradi uveljavljanje, izvajanja ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • Ugovor zaradi zakonitosti obdelave, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

UGOVOR O ODBELAVI

Kadarkoli lahko, v kolikor je obdelava opravljena na podlagi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljalec ali tretja oseba, vložite ugovor in prenehali bomo uporabljati vaše osebne podatke za ta namen, razen če dokažemo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

PRITOŽBA NADZORNEMU ORGANU

Nadzorni organ za pristojen za področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji je Informacijski Pooblaščenec Republike Slovenije (»IP RS«). Kadarkoli lahko prek komunikacijskih kanalov, kateri so objavljeni na njihovi spletni strani https://www.ip-rs.si oddate pritožbo glede obdelave vaših osebnih podatkov.

SPREMEMBE TE POLITIKE

Podjetje Studio Moderna želi spoštovati mednarodno priznana načela in zakonodajo na o osebnih podatkih. S tem namenom in tudi na podlagi vaših povratnih informacij bomo posodobili to politiko zasebnosti, da bi zagotovili, da je brez napak in da vsebuje ustrezne podatke o vaših pravicah in dejavnostih obdelave ter da je v skladu z veljavno zakonodajo in najboljšimi praksami.

Od časa do časa jo lahko spremenimo, da bomo v skladu z novimi pravnim in tržnim napredkom in priložnostmi. Če bomo naredili pomembne spremembe, vas bomo obvestili na naših spletnih straneh s pomočjo obvestil ali pa vam bomo poslali posodobljeno politiko na vaš elektronski naslov. Vsekakor bo posodobljen pravilnik vedno objavljen na tej spletni strani.

 
Prednaročilo