S temi pogoji poslovanja, objavljeni na spletni strani Memove On (v nadaljevanju: »pogoji poslovanja«) se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne strani Memove On, ki je dostopna na povezavi https://memove-on.com/ (v nadaljevanju: »spletna stran«) in jo upravlja družba Studio Moderna d.o.o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi (v nadaljevanju: »ponudnik«).

»Kupec« ali »uporabnik« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki se odloči za nakup izdelkov prek spletne strani oziroma na drug način izrazi zanimanje za nakup izdelkov ponudnika.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti. Kupec ali uporabnik jamči z nakupom, da je starejši od 18 let.

Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (dokončne potrditve spletnega naročila oziroma prednaročila). Uporabnik je ob oddaji (pred)naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo (pred)naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

O SPLETNI STRANI

Spletna stran Memove On je informacijski sistem, namenjen predstavitvi izdelkov uporabniku.

V okviru spletne strani deluje tudi spletna trgovina, pri kateri je dobavitelj vseh izdelkov ponudnik.

Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za (zdravniško) posvetovanje. Morebitni članki, objavljeni na spletni strani so zgolj informativne narave ter za ponudnika niso zavezujoči in ne predstavljajo sestavnega dela ponudbe izdelkov, ki jih ponudnik oglašuje na spletni strani.

INFORMACIJE O PONUDNIKU

Ponudnik in njegov naslov: Studio Moderna d.o.o., Podvine 36, Zagorje ob Savi, Slovenija

Matična številka: 5566975000

Identifikacijska številka za DDV: SI95400818

Vpisan v: Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, dne 12.02.1992, z vložno številko 11517404

Osnovni kapital: 1.260.724,42 EUR

Podružnica ponudnika: Studio Moderna d.o.o., Podružnica v Ljubljani, Litostrojska cesta 52, 1000 Ljubljana

CENE V SPLETNI TRGOVINI

Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni trgovini, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo do preklica oziroma do objave novih cen. Ponudba na straneh spletne trgovine velja samo za nakup preko spletne trgovine. Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Pri nakupu veljajo v trenutku oddaje naročila.

Redna cena

»(Redna) cena« je splošna cena izdelka. Kot taka predstavlja nasprotje »Promocijski ceni«, ki velja zgolj v vmesnem času veljavnosti promocijske ponudbe. Skladno z navedenim »(Redna) cena« za kupca ne predstavlja nobene dodatne posebne cenovne ugodnosti. Obenem je tudi cena iz katere običajno izhaja nadaljnja komunikacija drugih oblik cenovnih politik (spodnjih vrst cen), ki za kupca predstavljajo cenovno ugodnost v obliki prihranka napram nakupu izdelka po (redni) ceni. »(Redna) cena« je lahko (ne pa nujno) na prodajnih policah označena s posameznimi izrazi kot npr. »MPC«, drugih posebnih oznak in izpostavljanj pa ne vsebuje.

Promocijska cena

»Promocijska cena«, predstavlja posebno akcijsko ceno, ki velja do 10.05.2021 oziroma za prvih 150 prednaročil (kar nastopi kasneje), in je namenjena za prodajo novih izdelkov, ki jih družba prodaja prvič. »Promocijsko ceno« lahko družba za posamične nove izdelke uvede iz različnih poslovnih razlogov, glavni namen pa je promocija oziroma predstavitev izdelka kupcem. Po preteku začetnega obdobja oziroma po prejetju prvih 150 prednaročil se »Promocijska cena« ukine. 

NAROČILO in PREDNAROČILO

Naročilo

Naročilo se smatra kot prejeto takoj, ko ponudnik prejme potrditev naročila. Ko ponudnik prejme naročilo, le ta obvesti kupca preko elektronske pošte, da je naročilo prejeto. Ponudnik bo naročene izdelke odposlal po prejetem plačilu.

Prednaročilo

V primerih, ko izdelka ni na zalogi, se namesto gumba DODAJ V KOŠARICO pojavi gumb PREDNAROČITE. Prednaročilo označuje tip naročila, ko gre za avansno plačilo izdelka ali storitve, ki v času oddaje naročila ni na zalogi. Takšen izdelek bo ponudnik naročil pri dobavitelju in ga dostavil v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v roku, ki je naveden pod ceno na strani izdelka. Prednaročilo je v večini primerov možno oddati le za izbrane izdelke in/ali ob večjih promocijah oz. izidu novih izdelkov.

Dokončna potrditev (pred)naročila in trenutek sklenitve prodajne pogodbe

(Pred)naročilo je dokončno potrjeno in zaključeno, ko kupec po elektronski pošti prejme potrditveno sporočilo, iz katerega izhaja, da je kupčevo (pred)naročilo potrjeno. To elektronsko sporočilo ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je trgovec prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga.

Bistvene lastnosti izdelkov, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo kupca o spremembi ustrezno in pravočasno obvestili prodajni svetovalci iz klicnega centra.

V trenutku, ko je kupčevo (pred)naročilo potrjeno, se šteje, da je pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena.

Spremembe (pred)naročila

Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim, a ne dokončno potrjenim naročilom oziroma prednaročilom, lahko kupec sporoči na info@memove-on.com. Ko je naročilo dokončno potrjeno, spremembe naročila oziroma prednaročila niso več mogoče.

NAČIN PLAČILA

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu z bančnim nakazilom na poslovni račun ponudnika

Podatki za plačilo prek bančnega nakazila se ne generirajo avtomatično. Po prejemu naročila kupca bo ponudnik sestavil predračun in ga naknadno poslal kupcu na e-naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila. Po prejemu plačila na poslovni račun ponudnika, bodo naročeni izdelki, v kolikor so na zalogi pri ponudniku, odposlani. Rok za plačilo predračuna je tri delovne dni. V kolikor v tem času ponudnik ne bo prejel plačila, bo štel, da je kupec odstopili od naročila in bo naročilo storniral.

DOSTAVA

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 4 do 5 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila kupca.

Izdelki, ki niso na zalogi (prednaročila), bodo dostavljeni najkasneje v roku, ki je naveden pod ceno na strani izdelka.

Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije. Dostava je za kupce brezplačna.

Če naročenih izdelkov ne bo mogoče dostaviti v predvidenem času, bomo kupca o tem obvestili, pri čemer bodo uporabljeni kontaktni podatki, ki nam jih bo kupec zaupal ob izvedbi naročila.

Dostavljavec oziroma od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem ponudnik zagotovi, da bo naročeno blago izročeno pravemu kupcu.

POSTOPEK NAKUPA

Izbor izdelkov / Košarica

Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se kupcu (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.

Če želi kupec odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice lahko to stori s klikom na ikono »x«, ki se nahaja pri kratkem opisu izdelka v košarici.

Pod izbranimi izdelki je naveden celoten strošek nakupa.

Kupec s klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno« potrdi izbiro izdelkov v nakupovalni košarici in nadaljuje z naslednjim korakom potrebnim za oddajo naročila.

Blagajna

V prvem koraku vpiše vse zahtevane kontaktne podatke. Kupec mora posredovati naslednje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, elektronski naslov), ki jih ponudnik potrebuje za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Kupec mora vpisati vsaj eno veljavno telefonsko številko. V primeru, da je kupec pravna oseba, mora kupec vnesti tudi naziv podjetja, njegov naslov in davčno številko.

Sledi pregled in potrditev naročila. Na zaslonu se prikažejo naročeni izdelki in podatki o načinu plačila. Po kliku na gumb »Kupite sedaj«, bo kupec v e-poštni nabiralnik prejel potrditveno e-sporočilo, da je bilo naročilo uspešno oddano. O nadaljnjih korakih v zvezi z naročilom bo ponudnik kupca obvestil po e-pošti.

PRAVICA ODSTOPA OD POGODBE

Pravica kupca

Vsak kupec ima pravico, da v skladu z določili 43. člena ZVPot in nasl. ponudniku v 14 dneh od prevzema izdelkov sporoči, da odstopa od nakupa, v sporočilu pa navede potrebne podatke o nakupu – npr. ime in priimek, št. računa, itd., na podlagi katerih lahko ponudnik obravnava njegovo zahtevo. V tem primeru lahko vrne izdelek, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Pri vračilu izdelkov kupec skladno z določbami omenjenega zakona (7. odstavek 43.d člena ZVPot) ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga. Slednji je v konkretnem primeru odvisen od vrste blaga, pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. Izdelek oziroma izdelke je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Kupec v primeru tovrstnega odstopa od nakupa odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

Kupec o odstopu od nakupa in vrnitvi nakupljenih izdelkov ponudnika obvesti pisno na elektronski naslov: info@memove-on.com oziroma prek izpolnitve obrazca za vračilo, ki ga najde tu. V primeru odstopa prek obrazca mora obrazec posredovati na naslednji naslov: Studio Moderna d.o.o., Podružnica v Ljubljani, Litostrojska cesta 52, 1000 Ljubljana.

Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od nakupa, sme kupec opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od nakupa.

Šteje se, da sta sporočilo o odstopu oz. izdelek poslana pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Možnost vračila izdelkov oziroma odstopa od nakupa ne velja v primerih, kot jih določa ZvPot-1 (5. odstavek 43. č člena), in sicer za pogodbe o nakupu sklenjene na daljavo:

 • blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od nakupa;
 • blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od nakupa, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
 • dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 • dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 • sklenjenih na javnih dražbah;
 • pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od nakupa;
 • nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
 • dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od nakupa.

Kupnina bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oziroma po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo kupcu vrnjena z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil, razen primeru, če kupec izrecno zahteva vračilo kupnine preko drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosi nobenih stroškov – slednje kupec lahko ponudniku pisno sporoči na elektronski naslov info@memove-on.com).

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov je kupcu na voljo kontaktni naslov info@memove-on.com.

Pravica prodajalca

Prodajalec ima v primeru oddaje prednaročila s strani kupca, poleg zakonsko predvidenih možnosti, pravico odstopiti od prodajne pogodbe tudi, kadar izdelka ni mogoče naročiti pri dobavitelju.

Prodajalec bo o tem kupca nemudoma obvestil in mu v skladu z določbami ZVPot vrnil vsa prejeta plačila.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se obdelujejo skladno s politiko zasebnosti.

REŠEVANJE REKLAMACIJ

V kolikor želi kupec kupljen izdelek reklamirati ali ga zanimajo pogoji reklamiranja izdelka, lahko ponudnika kontaktira preko elektronskega naslova: info@memove-on.com.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik v skladno z določbami relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Ponudnik, ki se med drugim ukvarja tudi s spletno trgovino na območju RS, skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

ODGOVORNOST ZA NAPAKE IN GARANCIJA

Ponudnik se zavezuje izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z ZVPot. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če ponudnika o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno. V primeru uveljavljanja stvarne napake naj kupec izpolni obrazec, ki ga najde tu.

V skladu z zakonsko obveznostjo podjetje ponudnik, določene s Pravilnikom o blagu, za katero se izda garancija za brezhibno delovanje, daje enoletno garancijo za brezhibno delovanje. Morebitna daljša garancijska doba je razvidna iz garancijskega lista.

Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri dajalcu garancije. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen k izdelku. Garancijo je mogoče uveljavljati z izpolnjenim garancijskim listom oziroma ob predložitvi računa ali drugega dokumenta iz katerega izhaja datum izročitve izdelka, v skladu z veljavno potrošniško zakonodajo. Če napake na izdelku ne bodo odpravljene v roku 45 dni od dneva prejema zahteve za odpravo napak, bo podjetje izdelek brezplačno zamenjalo z enakim, novim in brezhibnim blagom. Potrošnik ima po izteku garancije za izdelke pravico do popravila, vzdrževanja blaga, nadomestnih delov in priklopnih aparatov še 3 leta po preteku garancijskega roka.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni dolžan za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil kupec utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržuje ponudnik pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju do kupcev iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo ponudnik kupce obvestili v najkrajšem možnem času in jih seznanili z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi kupca, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Kupec mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

ELEKTRIČNA IN ELEKTRONSKA OPREMA

Skladno z Uredbo o električni in elektronski opremi (Uradni list RS, št. 55/2015) ponudnik kupce obvešča, da lahko ob nakupu nove električne in elektronske opreme odpadno električno in elektronsko opremo kupec prepusti ponudniku.

Odpadna električna in elektronska oprema, ki jo bo kupec prepustil ponudniku, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme (EEO) enaka dobavljeni EEO, število kosov odpadne električne in elektronske opreme pa je enako številu kosov dobavljene EEO.

UPORABA PRAVA IN PRISTOJNOST

Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

KONČNE DOLOČBE

Ponudnik bo skladno z interno politiko podjetja shranil kopijo računov ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in/ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in/ali drugih podobnih pregledov ter kupcu posledično ni na voljo. Odgovornost za hrambo računa in druge spremne dokumentacije, ki jo kupec pridobi ob nakupu je v domeni slednjega, ponudnik pa iz tega naslova ne prevzema nobene dodatne odgovornosti.

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med kupci in ponudnikom oz. dogovorjenih posebnih pogojev, veljajo določila posamične pogodbe oz. dogovorjenih posebnih pogojev.

Ti pogoji poslovanja veljajo od dne 22.04.2021, s spremembo z dne 30.04.2021.